Het verbruik van een bio-ethanol haard kan variëren op basis van verschillende factoren, waaronder de grootte van de brandstoftank, de instellingen van de vlam en het type bio-ethanol dat wordt gebruikt. Over het algemeen wordt het verbruik van bio-ethanol haarden gemeten in liters per uur. Hier zijn enkele algemene richtlijnen voor het verbruik van bio-ethanol in haarden:

  1. Brandstoftankgrootte: De grootte van de brandstoftank in de haard beïnvloedt rechtstreeks hoe lang de haard kan branden voordat de brandstof moet worden bijgevuld. Kleine haarden hebben meestal een tank van ongeveer 1 tot 2 liter, terwijl grotere modellen tanks kunnen hebben van 3 liter of meer.
  2. Vlamhoogte en -intensiteit: Hoe hoger de vlamhoogte en -intensiteit, hoe meer brandstof de haard zal verbruiken. Sommige bio-ethanol haarden hebben instelbare vlammen, zodat je het verbruik kunt aanpassen aan je voorkeur en de gewenste sfeer.
  3. Type bio-ethanol: Er zijn verschillende soorten bio-ethanol beschikbaar, sommige met een hoger alcoholpercentage dan andere. Brandstoffen met een hoger alcoholpercentage kunnen sneller verbranden en mogelijk meer brandstof verbruiken.
  4. Verwarmingsfunctie: Sommige bio-ethanol haarden hebben ook verwarmingselementen die de warmteafgifte verhogen. Als je de verwarmingsfunctie gebruikt, zal dit ook van invloed zijn op het totale verbruik van bio-ethanol.
  5. Ontwerp van de haard: Het ontwerp van de haard, inclusief de grootte en de lay-out van de vlammen, kan ook invloed hebben op het brandstofverbruik. Haarden met realistischere vlammen kunnen iets meer brandstof verbruiken om dat effect te behouden.

Gemiddeld kan een kleine bio-ethanol haard met een tankinhoud van 1 tot 2 liter ongeveer 2 tot 4 uur branden voordat de brandstof moet worden bijgevuld. Grotere haarden met tanks van 3 liter of meer kunnen langer meegaan, soms tot 6 uur of meer. Het is belangrijk om de instructies van de fabrikant te volgen met betrekking tot het bijvullen en het gebruik van brandstof, om veiligheid en optimale prestaties te garanderen.